Hollywoodstjärnornas bekymmer över AI

Hollywoodstjärnornas bekymmer över AI

Protester för striktare AI-reglering i Hollywood

Hollywoodskådespelare och manusförfattare protesterar för närvarande för ökade baslöner och en striktare reglering av artificiell intelligens. En nyligen utgiven AI-skapad TV-episod har stärkt deras farhågor, rapporterar Forbes.

AI:s roll i den nya South Park-episoden

En amerikansk produktionsstudio har nyligen demonstrerat hur långt AI-tekniken har utvecklats genom att släppa ett helt AI-skapad avsnitt av komediserien "South Park".

Presentation av "Showrunner"

AI-verktyget som användes för att skapa TV-avsnittet kallas "Showrunner" och kan producera 20-minuters TV-avsnitt baserade på befintliga serier, med röster, bilder och redigering utförd helt via datorgenerering. Resultatet är förvånansvärt likt originalet.

AI - Ett "verkligt hot" för Hollywood?

Det AI-genererade avsnittet, döpt till "Westland Chronicles", skildrar den pågående Hollywood-strejken och konflikten mellan strejkande fackföreningsmedlemmar och den fiktiva filmstudion Bizney, som har använt AI med katastrofala konsekvenser.

Studions syfte med AI-genererade avsnitt

Enligt Ed Saatchi, studions VD, skapades avsnittet för att demonstrera hur sofistikerad AI-tekniken har blivit.

Tillgängligheten av "Showrunner"

För närvarande är "Showrunner" endast tillgängligt för journalister och forskare, och studion har inte för avsikt att göra det tillgängligt för allmänheten.

Hollywoods oro för AI:s framtid

Både manusförfattarfacket WGA och skådespelarfacket SAG-AFTRA har uttryckt farhågor över hur artificiell intelligens kan påverka filmindustrins framtid. Vid tillkännagivandet av skådespelarstrejken sade Fran Drescher, fackets ordförande, att "Om vi inte tar ställning nu, kommer vi alla att vara i fara, vi riskerar att ersättas av maskiner".

Digitalisering av skådespelare: en framtida verklighet?

Skådespelarfackets främsta oro är att filmföretag i framtiden kommer att digitalisera skådespelare och sedan använda deras datorgenererade avbilder för alltid – utan kompensation.

Susan Sarandon uttrycker sina farhågor

"De kan använda mitt ansikte, min kropp och min röst för att få mig att säga eller göra saker jag inte har någon kontroll över. Det är fel," sa skådespelaren Susan Sarandon till BBC.

Taggar: ai