DALL-E 2 för bild generering med AI

DALL-E 2 för bild generering med AI

DALL-E 2, likt sin föregångare, är en AI-modell utvecklad av OpenAI, utformad för att generera bilder baserade på textbeskrivningar, även kallade prompts. Precis som med textbaserade AI-modeller är det viktigt att din prompt är tydlig och detaljerad för att få de bästa resultaten.

Här är några exempel på prompts som kan fungera bra med DALL-E 2:

  1. "En futuristisk stadssiluett vid solnedgången med flygande bilar och skyskrapor."

  2. "En grön drake som spelar schack med en robot i ett medeltida slott."

  3. "En katt med fjärilsvingar sitter på en gren av en körsbärsträd i full blom."

  4. "En surrealistisk bild av en val som simmar i molnen ovanför en öken."

  5. "En astronaut som spelar gitarr på månens yta med jorden i bakgrunden."

Pprompts för att generera mer realistiska bilder med DALL-E 2 innebär vanligtvis att inkludera mer specifika och detaljerade beskrivningar i dina prompts. Kamera detaljer som exponering o.s.v. är viktigt för att få fotokänslan.

Här är några exempel för att generera realistiska bilder:

  1. "En realistisk bild av en röd ros med daggdroppar på bladen, mot en oskarp grön bakgrund. Sigma 85mm f/1.4"

  2. "En realistisk bild av ett bergslandskap vid solnedgången, med orange och rosa himmel, snötäckta bergstoppar och en spegelblank sjö i förgrunden. Sigma 85mm f/8"

  3. "En realistisk bild av en grå katt som sitter på en trästol framför en öppen spis. Sigma 24mm f/8"

  4. "En realistisk bild av en vacker kvinna i ett gammalt bibliotek med trähyllor fyllda med böcker, en grön läslampa och en läderfåtölj. Sigma 85mm f/1.4"

  5. "En realistisk bild av en stadsgata i Paris på en regnig dag, med våta kullerstenar, människor med paraplyer och en caféterrass i bakgrunden. Canon EOS 1000D, ƒ/3.5, Focal length: 18.0 mm, Exposure time: 1/5, ISO 400"

Kom ihåg att även om DALL-E 2 är en kraftfull AI-modell, är det möjligt att den inte alltid kan producera bilder som fullständigt uppfyller dina förväntningar, speciellt när det gäller mer komplexa och realistiska scenarier. Det är därför en god idé att experimentera med olika formuleringar och detaljnivåer för att hitta den prompt som ger dig de mest tillfredsställande resultaten.

Taggar: bildgenerering